Nosaukta sliktākā gaļa šašlikam – eksperti iesaka to nepirkt

Pareiza gaļas izvēle ir ideāla šašlika atslēga, taču ir daži veidi, kas garantēti sabojās ēdienu. Uzziniet, ko eksperti vienbalsīgi sauc par sliktāko gaļu grilam un kāpēc to noteikti nevajadzētu iegādāties.

Pareiza gaļas izvēle ir svarīga garšīgam šašlikam, jo gaļas kvalitāte, struktūra un tauku daudzums tieši ietekmē gan garšu, gan sulīgumu, gan arī to, cik labi tā izcepas uz oglēm.

Ja izvēlēsies pārāk sausu gaļu, šašliks sanāks sauss un ciets.  Ļoti svarīgs ir tauku saturs – gaļā jābūt nelielam, bet vienmērīgam tauku sadalījumam, ko sauc par marmorizāciju. Šie tauku pavedieni kušanas procesā piešķir gaļai mitrumu, maigumu un bagātīgu garšu. Piemēram, cūkgaļas kakla karbonāde vai liellopa augšstilba gabals ar labu marmorizāciju ir klasiskas izvēles.

Latvijas mežos pašlaik zied viens no indīgākajiem augiem – paskatīsimies, kā tas izskatās, un labāk turēsimies pa gabalu

Svaiga gaļa cepot saglabā vairāk sulas un labāk uzsūc marinādi. Pārāk cieta vai muskuļaina gaļa (piemēram, no vecākiem dzīvniekiem vai ļoti aktīviem muskuļiem) var būt grūti sakošļājama pat pēc marinēšanas.

Kāda gaļa nav piemērota grilēšanai

Tātad, kāda gaļa ir absolūts šašlika bojātājs? Tā ir veca, sīksta liellopu gaļa, īpaši izcirtņi, piemēram, apakšstilbs vai krūts daļa. Šai gaļai ir ļoti rupjas muskuļu šķiedras. Tas paliek “gumijotas” arī pēc ilgstošas ​​marinēšanas un kārtīgas cepšanas. Pat vismodernākā marināde nespēj pilnībā mīkstināt šīs šķiedras līdz vajadzīgajam maigumam.

Vecajā liellopu gaļā bieži praktiski nav intramuskulāru tauku un tauku slāņu, kas cepšanas laikā kūst un piešķir šašlikam sulīgumu. Rezultātā gaļa izrādās sausa un negaršīga.

Citas sliktas gaļas iespējas

Papildus vecajai liellopu gaļai jums vajadzētu būt uzmanīgiem arī ar citiem gaļas veidiem. Ļoti liesi gabali: piemēram, bez ādas, beztauku vistas krūtiņa vai ļoti liesa cūkgaļas fileja. Bez pareizas, mitras marinādes un ļoti ātras cepšanas tie uz uguns ātri izžūs.

Nezināmas kvalitātes gaļa: īpaši tas, kas ir vairākkārt sasaldēts un atkausēts. Šī procedūra iznīcina muskuļu šķiedru struktūru, kā rezultātā gaļa pēc atkausēšanas zaudē savu dabisko mitrumu, garšu un kļūst ūdeņaina, bet pēc cepšanas izžūst.

Bet kāda gaļa ir , tieši otrādi, vispiemērotākā sašlikam?

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk